Razkrivamo ekskluzivna menija, ki bosta strežena na kulinarični plovbi

Kulinarična plovba

Vabljeni na kulinarično razvajanje na gladini reke Ljubljanice.

Na edinstveni plovbi prepustite svoje brbončice razvajanju izbranih jedi nenadkriljivega chefa Igorja Jagodica (restavracija Strelec), chefa leta po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau, in nadobudnega chefa Mojmirja Šiftarja (restavracija Evergreen), mladega talenta 2019. Če vas ne prepričajo njune reference, pa naj vas večhodna menija, ki ju bosta pripravljala pred vami na ogrevani ladjici.


Chef MOJMIR ŠIFTAR

Pozdrav:

Sečuanski cvet in brinov izolat

Meni:

Tatar gamberov z mandarino, kremo jajčevcev in hrustljavo polento

***

Polnjena testenina s piščančjim stegnom v bistri parmezanovi juhi, sušena palamida in krema pistacije

***

Svinjska potrebušina s krompirjevo pokovko in ohlajenim kislim zeljem

***

File morskega lista na mladem ješprenju z blitvo, krema topinamburja in listi kapucinke

***

Hrbet kunca v pehtranovih drobtinah, ocvrti pate polenovke, pire korenja s pršutom, zeleno jabolko

***

Krema bele čokolade, rahli puding mlečne čokolade, gel robide s čokolado v prahu, beljaki s kakavom, čokoladni biskvit z rozinami, puhasto testo s čokolado in začimbami


Chef IGOR JAGODIC

Dimljeno maslo, pašteta piščančjih jeter, kruh

***

Pozdrav:

1. sladoled gosjih jeter, figova marmelada, ajda

2 .odojkova terina, bučna majoneza, bučna semena in ponzu, vložena buča

 

Hladno dimljena  postrv, kaviar postrvi, dashi z rdečo peso, pena rdeče pese, hren, dimljena kisla smetana

PINELA 2017, Štokelj, suho, Vipavska dolina

***

Surov jadranski škamp, topinambur (juha, vložen, ocvrt in surov )in lešniki (praženi lešniki, lešnikovo olje z limono)

VITOVSKA GRGANJA 2017, Lisjak, suho, Kras

***

Raviol nadevan s staranim sirom, omaka kostanja, staranega sira in piva, radič, tartufi

SIVI PINOT AMBRA 2015, Movia., suho, Goriška Brda

***

Telečja lička, ričota z divjimi zelišči, vložen osočnik, omaka z dimljenim kostnim mozgom

IZBRANO RDEČE 2013, Belica, suho, Goriška brda

***

Mousse mlečne čokolade, sladoled pečene banane, omaka manga, pasijonke in banane,pena bele čokolade, zlato

CHARDONNAY IZBOR 2008, Kupljen, sladko, Slovenska Štajerska

***

,,Petit four,,

 

Več informacij najdete TU.