Teden restavracij - KAVAL GROUP

Teden restavracij

Spomladanski teden restavracij

Rezervacije za spomladanski Teden Restavracij so odprte! Rezervacije sprejemamo do zapolnitve kapacitet, zato nikar (pre)dolgo ne odlašajte.

Spomladanski Teden restavracij 2019 - 29.3.-07.04.2019

Restavracija Evergreen
Smlednik 200

           teden restavracij evergreen

Še bolj ambiciozno

Skozi okna so Kamniške Alpe in skrbno negovani ”greeni”, v debelih foteljih požirek po zadnji luknji, sredi prostorne brunarice je velika steklena vinska omara, svetloba je dovolj pritajena, da ne moti razgleda, velika jedilnica pa je bolj polna od restavracije sredi mesta.

Evergreen ima novega chefa! Mojmir Šiftar je nazadnje kranjskogorskemu Skipassu prikuhal kar tri srčke. Na podlagi ”nekaj Toskane, malo Provanse, vonja Mediterana in nostalgije slovenske domače kuhinje” so z novim, mladim, avantgardnim chefom, ki se je še kot ”mladinec” kuharsko-tekmovalno izkazal tudi mednarodno, pod Šmarno goro Kavalovci zastavili (še) bolj ambiciozno. Torej, ne le na klubski sendvič in ne le na golf, v Evergreen je zdaj potrebno na izlet tudi zaradi preverjanja ustvarjalnosti ljubljanske chefovske scene. vir [www.vivi.si]

Kraljestvo živali

Pozdrav iz kuhinje
Spomladanski eliksir

Ribica po morju
Krema polenovke z rdečim ribezom, suhim paradižnikom in pahuljico

Teliček na travniku
Hrustljava telečja ličnica z divjimi zelišči, zeliščnim čajem in pirejem travniških zelišč

Kokoš v senu
Kandiran rumenjak in bela čokolada na hrustljavih rezancih, sladoled kisle smetane z aromo sena

Vinska spremljava

Vinarji: Piro, Vipolže, Goriška Brda; Vino Kupljen, Svetinje, Štajerska Slovenija; Čotar, Komen, Kras; Ferjančič, Planina, Vipavska dolina; Prus, Krmačina, Bela krajina

Chardonnay 2016, Piro 3,50 €

Renski rizling 2017, Kupljen 3,00 €

Vitovska grganja 2017, Čotar 7,00 €

Cabernet franc 2013, Ferjančič 8,00 €

Rumeni muškat izbor 2016, Prus 7,00 €

Ponudba z doplačilom

Školjka med kamni
Bistra školjčna juha, čemaževa pena, špinačni njoki 6,00 €

Jelenček pod krošnjami
Medaljon jelenovega fileja v dimu brinja in črnega čaja, smrekova emulzija z mladim zeljem 9,00 €

Mojmir Šiftar
chef Mojmir Šiftar

Jedi Mojmira Šiftarja izražajo barve, vonje, okuse in arome na svojstven način ter odsevajo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost mladega chefa.

Lokalni ponudniki

Oljčno olje: Lisjak, Koper

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (0)41 366 249

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 12. do 22. ure

Kaval Group

 

 

Restavracija Element
Šlandrova 4b | Ljubljana - Črnuče

           Teden restavracij Element

Zakaj in zato v Trzinu

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil … Toda, ko odhajaš, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in marsikje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino. Element ne diši po menzi!

Restavracija v poslovni coni v Črnučah, v pravih teksturah, tonih in slogih, s pravimi gosti in pravimi lestenci, ob dolgo usnjeno steno vabi poslovne goste z obvoznice, da v njej opravijo vse to, kar bi sicer v pisarni, a tajnica nima štedilnika, avtomat za kavo pa ne briških buteljk.

vir [www.vivi.si]

Mesni meni

Pozdrav kuharja

“Al je naša al pa je ne damo“
Kranjska klobasa malo drugače

Beseda je meso postala
Tri-Tip steak, liči, cvetača

Sladki zaključek
Kivi, banana, gozdni sadeži, čokolada,

Ribji meni

Pozdrav kuharja

Ribji piknik
Ribja pašteta s sveže vloženo zelenjavo

Bele ladje na morju
Kovač, jastog, yuzu

Sladki zaključek
Kivi, banana, gozdni sadeži, čokolada

Vinska spremljava

Vinarji: Družinska kmetija Jakončič, Kozana, Goriška Brda; Tilia Estate, Dobravlje, Vipavska dolina; Vina Koper, Koper, Slovenska Istra; Igor in Petra Leber, Zg. Kungota; Štajerska Slovenija

Cena vinske spremljave (mesni meni) s 4 kozarci vina je 14,90 €.

Mosaic brut 2014, Jakončič; Modri pinot 2018, Tilia; Sixty 2011, magnum, Vinakoper; Rumeni muškat 2017, polsladko, Leber

Cena vinske spremljave (ribji meni) s 4 kozarci vina je 17,90 €.

Mosaic brut 2014, Jakončič; Sivi pinot PIRO 2017; Bela Carolina 2009, jeroboam, Jakončič; Rumeni muškat 2017, polsladko, Leber

Ponudba z doplačilom

“Piščančja zmešnjava v loncu“ 6,00 €

Iztok Ilšnik
chef Iztok Ilšnik

Lokalni ponudniki

Sveže ribe: Unimar, Koper

Meso: Kmetijska zadruga Metlika, Metlika

Mikrozelenje: Mikrozelenje Šebenik, Borovnica

Čokolada: Žito, Ljubljana

Kranjska klobasa: Mesarstvo Blatnik, Lavrica

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (31) 354 459

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 11. do 22. ure
nedelja zaprto

Kaval Group

 

 

Restavracija Strelec

Ljubljanski grad - Grajska planota 1

           Teden restavracij strelec

Zgodbe iz stolpa strelcev

Za izlet med svetovljanske kuharske trike in sestavine pojočih imen razgledanega kuharskega chefa, ki se tika z najboljšimi sestavinami in dovršeno obvlada najsodobnejše kuharske tehnike, je potrebno le z vzpenjačo na Grad. Ljubljana, ki jo polno urbanih turistov z vsega sveta na obeh bregovih Ljubljanice, oživljene in osvetljene pod njenimi starimi mostovi, prav beseda svetovljansko najboljše opiše, si takšnega Strelca nad svojimi strehami tudi zasluži. Vrhunska restavracija za najlepši pogled na – kot hvali župan – najlepše mesto.

Chef Igor Jagodic ima rad dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradi kombinacije okusov, ki se ne omejujejo s tradicijo, temveč se zgledujejo po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov. Visoka kuhinja visoko nad mestom.

Tudi prostor naredi vtis. Okrogla oblika, čudovit pogled na Ljubljano skozi okenske line, okrogle stopnice, počasno dvigalo, dolg spust do posvečenega prostora, pogled skozi tla v vinoteko, poletje na grajskem obzidju, stenske poslikave v Stolpu strelcev (Boris Kobe in Marij Pregelj), posebej izdelane mize in stoli iz najbolj finega lesa in chef, ki si je pred tem na Bledu (Grand hotel Toplice, Vila Bled) naredil ime in ugled enega najboljših slovenskih kuharjev.

Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture, ki pozna sodobne tehnike in kombinira oblike ter elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ”slaščičarske” miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Njegove jedi se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja ves čas prepoznavno enak. Kot v tartarju Piranskega brancina, ki je značilna chefova jed. Prepoznavna po krožniku in postavitvi na njem, po kombinaciji sestavin, različnosti tekstur in v preciznosti dodelave, ki ne priznava površnosti ali bližnjic. Odlično je, ker/ko se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z mazavim, sušeno s pečenim, hladno s toplim … Za Igorjeve kombinacije si je potrebno vzeti čas, najprej chef z ekipo v kuhinji, nato gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi. vir [www.vivi.si]

 

RAZPRODANO!

 

Igor Jagodic
chef Igor Jagodic

Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi Igorja Jagodica, polnih podrobnosti, barv in svežine. Pri Jagodicu se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z marljivim, sušeno s pečenim, hladno s toplim.

Odpiralni čas

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure
nedelja in prazniki - zaprto

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kaval Group