Teden restavracij - KAVAL GROUP

Teden restavracij

Spomladanski teden restavracij

Rezervacije za spomladanski Teden Restavracij so odprte! Rezervacije sprejemamo do zapolnitve kapacitet, zato nikar (pre)dolgo ne odlašajte.

Spomladanski Teden restavracij 2019 - 29.3.-07.04.2019

Restavracija Evergreen
Smlednik 200

           teden restavracij evergreen

Še bolj ambiciozno

Skozi okna so Kamniške Alpe in skrbno negovani ”greeni”, v debelih foteljih požirek po zadnji luknji, sredi prostorne brunarice je velika steklena vinska omara, svetloba je dovolj pritajena, da ne moti razgleda, velika jedilnica pa je bolj polna od restavracije sredi mesta.

Evergreen ima novega chefa! Mojmir Šiftar je nazadnje kranjskogorskemu Skipassu prikuhal kar tri srčke. Na podlagi ”nekaj Toskane, malo Provanse, vonja Mediterana in nostalgije slovenske domače kuhinje” so z novim, mladim, avantgardnim chefom, ki se je še kot ”mladinec” kuharsko-tekmovalno izkazal tudi mednarodno, pod Šmarno goro Kavalovci zastavili (še) bolj ambiciozno. Torej, ne le na klubski sendvič in ne le na golf, v Evergreen je zdaj potrebno na izlet tudi zaradi preverjanja ustvarjalnosti ljubljanske chefovske scene.

Kraljestvo živali

Pozdrav iz kuhinje
Spomladanski eliksir

Ribica po morju
Krema polenovke z rdečim ribezom, suhim paradižnikom in pahuljico

Teliček na travniku
Hrustljava telečja ličnica z divjimi zelišči, zeliščnim čajem in pirejem travniških zelišč

Kokoš v senu
Kandiran rumenjak in bela čokolada na hrustljavih rezancih, sladoled kisle smetane z aromo sena

Vinska spremljava

Vinarji: Piro, Vipolže, Goriška Brda; Vino Kupljen, Svetinje, Štajerska Slovenija; Čotar, Komen, Kras; Ferjančič, Planina, Vipavska dolina; Prus, Krmačina, Bela krajina

Chardonnay 2016, Piro 3,50 €

Renski rizling 2017, Kupljen 3,00 €

Vitovska grganja 2017, Čotar 7,00 €

Cabernet franc 2013, Ferjančič 8,00 €

Rumeni muškat izbor 2016, Prus 7,00 €

Ponudba z doplačilom

Školjka med kamni
Bistra školjčna juha, čemaževa pena, špinačni njoki 6,00 €

Jelenček pod krošnjami
Medaljon jelenovega fileja v dimu brinja in črnega čaja, smrekova emulzija z mladim zeljem 9,00 €

Mojmir Šiftar
chef Mojmir Šiftar

Jedi Mojmira Šiftarja izražajo barve, vonje, okuse in arome na svojstven način ter odsevajo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost mladega chefa.

Lokalni ponudniki

Oljčno olje: Lisjak, Koper

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (0)41 366 249

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 12. do 22. ure

Kaval Group

 

 

Restavracija Element
Šlandrova 4b | Ljubljana - Črnuče

           Teden restavracij Element

Zakaj in zato v Trzinu

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil … Toda, ko odhajaš, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in marsikje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino. Element ne diši po menzi!

Restavracija v poslovni coni v Črnučah, v pravih teksturah, tonih in slogih, s pravimi gosti in pravimi lestenci, ob dolgo usnjeno steno vabi poslovne goste z obvoznice, da v njej opravijo vse to, kar bi sicer v pisarni, a tajnica nima štedilnika, avtomat za kavo pa ne briških buteljk.

Mesni meni

Pozdrav kuharja

“Al je naša al pa je ne damo“
Kranjska klobasa malo drugače

Beseda je meso postala
Tri-Tip steak, liči, cvetača

Sladki zaključek
Kivi, banana, gozdni sadeži, čokolada,

Ribji meni

Pozdrav kuharja

Ribji piknik
Ribja pašteta s sveže vloženo zelenjavo

Bele ladje na morju
Kovač, jastog, yuzu

Sladki zaključek
Kivi, banana, gozdni sadeži, čokolada

Vinska spremljava

Vinarji: Družinska kmetija Jakončič, Kozana, Goriška Brda; Tilia Estate, Dobravlje, Vipavska dolina; Vina Koper, Koper, Slovenska Istra; Igor in Petra Leber, Zg. Kungota; Štajerska Slovenija

Cena vinske spremljave (mesni meni) s 4 kozarci vina je 14,90 €.

Mosaic brut 2014, Jakončič; Modri pinot 2018, Tilia; Sixty 2011, magnum, Vinakoper; Rumeni muškat 2017, polsladko, Leber

Cena vinske spremljave (ribji meni) s 4 kozarci vina je 17,90 €.

Mosaic brut 2014, Jakončič; Sivi pinot PIRO 2017; Bela Carolina 2009, jeroboam, Jakončič; Rumeni muškat 2017, polsladko, Leber

Ponudba z doplačilom

“Piščančja zmešnjava v loncu“ 6,00 €

Iztok Ilšnik
chef Iztok Ilšnik

Lokalni ponudniki

Sveže ribe: Unimar, Koper

Meso: Kmetijska zadruga Metlika, Metlika

Mikrozelenje: Mikrozelenje Šebenik, Borovnica

Čokolada: Žito, Ljubljana

Kranjska klobasa: Mesarstvo Blatnik, Lavrica

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (31) 354 459

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 11. do 22. ure
nedelja zaprto

Kaval Group

 

 

Restavracija Strelec

Ljubljanski grad - Grajska planota 1

           Teden restavracij strelec

Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele ...

Pozdrav iz kuhinje

Pena dimljene sardele, yuzu, mlad radič, regrat, drobnjak in krompir

ali

Juha sladkega krompirja, pečen in dimljen sladek krompir, leča, koriander, kisla smetana

Rdeča postrv, ragu fižola, vode kislega zelja in špargljev, pire belega fižola, krušne drobtine z rjavim maslom, praženimi oreščki in limonino lupino

ali

Goveji hrbet pečen na žaru (oglju), pire gomoljne zelene, drobtine zelene, kakavovih zrn in kostnega mozga, omaka s kostnim mozgom, čemaževa majoneza, solata čemaža in stebelne zelene

ali

Cvetača po poljsko (drobtine, lešniki, tartufi in rjavo maslo), rumenjak, majoneza s tartufi

Ganache bele čokolade, jogurta in pasijonke, riž z belo čokolado, sladoled z limetinimi listi, kavna pena, deteljav

Vinska spremljava

Vinarji: Vipava 1894, Vipava, Vipavska dolina; Verus, Ormož, Štajerska Slovenija; Štokelj, Planina, Vipavska dolina; Kupljen, Jeruzalem, Štajerska Slovenija; Batič, Šempas, Vipavska dolina; Ferjančič, Planina, Vipavska dolina; Steyer, Apače, Štajerska Slovenia; Istenič, Bizeljsko, Bizeljsko Sremič

Igor Jagodic
chef Igor Jagodic

Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi Igorja Jagodica, polnih podrobnosti, barv in svežine. Pri Jagodicu se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z marljivim, sušeno s pečenim, hladno s toplim.

Lokalni ponudniki

Zelenjava: Kmetija Dovč, Ljubljana

Kisla smetana, siri: Aljaževe dobrote, Ljubljana

Postrvi: Ribogojnica Zupan, Nomenj

Meso: Kmetijska zadruga Metlika

Tartufi: Fogy Tartufi, Ankaran


Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (31) 687 648

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure
nedelja in prazniki - zaprto

a

Kaval Group