3. Teden italijanske kulinarike v svetu - KAVAL GROUP

3. Teden italijanske kulinarike v svetu

Martinovanje 2018

Italijansko kuhinjo zaznamuje dolga zgodovina in tradicija, pa tudi inovativnost. Vedno je dovolj prostora za nove zgodbe, recepte in kombinacije. Znova odkriti in ponovno “izumiti” je tisto, kar ohranja tradicijo pri življenju, hkrati pa ostati zvest temeljnim načelom tribarvne gastronomije: ravnovesje okusov, kakovost sestavin in strast, kjer sta ključni besedi varnost živil in odličnost.

"Teden italijanske kulinarike v svetu" je nastal z namenom, da bi ovrednotili italijansko kulinarično tradicijo v tujini, kot enega izmed prepoznavnih znakov Made in Italy in simbolov italijanske identitete in kulture, ki zagotavlja možnost širtive novih znanj, usposabljanj in razprav, s posebnim poudarkom na izdelkih s certificirano kakovostjo.

Pobuda se je rodila leta 2016 z več kot 1300 dogodki na 5-ih celinah, in vključuje tekmovanja, konference, degustacije, tematske večerje, razstave in strokovno-tehnične seminarje ter je del vladnega načrta za promocijo in zaščito agroživilske blagovne znamke Made in Italy v tujini. Po uspehu prvih dveh izdaj, bo v Ljubljani, od 19. do 25. novembra, potekalo več prireditev, organiziranih s strani Veleposlaništva Italije, Italijanskega inštituta za kulturo in Agencije ITA – Italian Trade Agency.

V izbranih restavracijah skupine Kaval Group: Angel, Element, Paviljon, Kaval gostilnica in picerija, Evergreen in Favola, bomo gostom v TEDNU ITALIJANSKE KULINARIKE V SVETU ponudili tipične degustacijske menije, z izključno pristnimi italijanskimi sestavinami. 

Slastni italijanski meniji v restavracijah Kaval Group

Izberite vam najljubšo restavracijo

 fb angel fb element fb kaval fb evergreen fb favola