S.Pellegrino četrtič išče najboljšega mladega chefa - KAVAL GROUP

S.Pellegrino četrtič išče najboljšega mladega chefa

Mojmir Šiftar S.Pellegrino

V Bukarešti se je nedavno začel ‘’lov’’ na najboljšega mladega kuharja, t .i. gastronomsko tekmovanje S.Pellegrino Young Chef, ki velja za meko ljubiteljev kuhanja in na katerega se vsako leto prijavi ogromno število kuharjev do 30. leta. 

Stari znanec tekmovanja, ki poteka pod patronatom italijanskega proizvajalca mineralne vode, je tudi chef restavracije Evergreen, Mojmir Šiftar, ki se je na njem že nekajkrat proslavil s svojo kulinariko. Tokrat je pustil svoj pečat že na uvodu v tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2019-2020, ko je zbranim v romunski restavraciji Il Locale pripravil nenavadno sladico. Z njo je počastil klasično slovensko družinsko nedeljsko kosilo, ki se mora obvezno začeti z govejo juho. Na krožnik je položil vse elemente govedine in jih predstavil v sladkih oblikah.

Tokrat bodo poleg (regijskih) priznanj za najboljšega mladega chefa (S.Pellegrino Young Chef Award), podelili še tri nove nagrade , ki bodo olajšale pot mladim in nadarjenim kuharskim talentom pri uveljavljanju v svetu kulinarike.

Poleg zdaj že tradicionalne nagrade, bodo podelili še priznanje Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award (spletno glasovanje), ki bo proslavilo chefa, ki s svojim izdelkom najbolje izrazi svoja osebna prepričanja. Nagrada S.Pellegrino Award for Social Responsibility bo nagradila družbeno odgovoren projekt, nagrada Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy pa je jed, ki na krožniku najbolje poveže različne kulture sveta.