Gostilna Pri Trubarjevi mami - slovenska kuhinja kot nekoč / Slovenian cuisine as it once was - KAVAL GROUP

Gostilna Pri Trubarjevi mami - slovenska kuhinja kot nekoč / Slovenian cuisine as it once was

Trubarjeva mama

V pred nedavnim odprti Gostilni pri Trubarjevi mami ponujamo slovenske avtohtone jedi iz lokalnih in ekoloških sestavin, od krač, golažev do ješprenja, poskrbimo pa tudi za sladkosnede in zabave željne goste.

Predolgo smo Slovenci vihali nos nad hrano naših prednikov, medtem ko smo z odprtimi rokami sprejemali tradicionalne jedi naših sosedov ter narodov iz bolj oddaljenih koncev sveta. Na vprašanje, zakaj je tako, ima najbrž vsak svoj odgovor, a dejstvo je, da smo slovenski kulinariki delali krivico. Ne nazadnje imamo na našem malem koščku zemlje odlične razmere za pridelavo vseh vrst sestavin, ki nam jih drugi narodi lahko zavidajo. Lokalno pridelana zelenjava in sadje sta okusna in hranilna, živali se marsikje pasejo na neokrnjenih pašnikih, čebele na obilici cvetočih rastlin, ki jih še niso uničili pesticidi ... Iz okusnih ter kakovostnih sestavin lahko nastane le okusna in kakovostna hrana. Takšna, kakršno so imeli na mizah naši predniki. Morda bolj kot mi sami v njihovi zapuščini uživajo tujci, turisti, ki jih je pri nas vedno več, prek njih pa smo morda tudi sami začeli spoznavati, kaj pravzaprav imamo.

Kaval Group, ki po Ljubljani in okolici že dolgo skrbi za lačne, žejne in sladkosnede je v šopku restavracij zdaj ponudil tudi pristno slovensko kulinarično ponudbo v Gostilni pri Trubarjevi mami na Gospodarskem razstavišču. Tu boste lahko na svoj račun prišli ljubitelji pristne slovenske hrane izpred nekaj stoletij, a z moderno noto. Za lačna usta bo skrbel chef restavracije, ki obljublja, da ne bo manjkalo krač, takšnih in drugačnih klobas, golažev, tlačenk, pa tudi postrv je na meniju, kislo mleko in žganci, kislo zelje, žlikrofi, narezki, ješprenj v različnih oblikah ... Nabor jedi so ustvarjalci, med katerimi sta eden najboljših mladih chefov pri nas in mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau Mojmir Šiftar ter etnolog Janez Bogataj, skrbno izbrali. Sestavine so, poudarja Dada Jerovšek, lastnica Kaval Group, izključno lokalne in najvišje kakovosti, z ekološkimi certifikati. V Kaval Groupu poskrbimo za čisto vsako podrobnost, zato je tudi kruh izključno domač, izpod prstov Jožice Drobnič, ki skrbi tudi za pecivo in sladice. Zadovoljni bodo ljubitelji vina, okrog 30 različnih piv kraft pivovarn pa bo zagotovo zadovoljilo tudi tiste, ki raje nazdravijo s to pijačo. Domači so tudi sokovi, pa med in medeni izdelki, sladice, domače klobase in žganje iz darilnega programa.

Gostilna Pri Trubarjevi mami ne želi biti zgolj pribežališče za domače goste, ampak želi tujim gostom Slovenijo približati skozi odlično kulinariko pristnih slovenskih jedi. Še zlasti pomembna pridobitev je v času, ko se s svojo strategijo kulinarike kot kulinarične destinacije Slovenija umešča na globalni kulinarični zemljevid.

Želja Trubarjeve mame je, da uživamo dobro hrano in izbrano pijačo, se podružimo, posvetimo drug drugemu in se ob koncu tedna poveselimo tudi ob folklorni glasbi domačih avtorjev in izvajalcev. Ali kot so zapisali že 500 let nazaj. Jejmo, pijmo in oblačimo se, kakor se nam zdi... Mi pa dodajamo še … in nazdravimo dobrim jedem in vsem vam, našim dragim gostom.

* * *

Kaj dobrega kuhamo v Gostilni pri Trubarjevi mami preverite s klikom na sličico.

Gostilna pri Trubarjevi mami

skupine

Info in rezervacije: 051 261 118

Dunajska 18

1000 Ljubljana, Slovenia


Slovenian cuisine is colourful and diverse. If you want to taste typical dishes, then newly opened gostilna Pri Trubarjevi mami is your best bet.

Gostilna Pri Trubarjevi mami offers traditional Slovenian dishes made with locally produced ingredients and wide selection of Slovenian wines from all the wine-growing regions.

Our cuisine is based on fresh locally sourced ingredients and reflects a wealth of Slovenian diversity. Our chef's approach have only refined and upgraded the old traditions.

Among other things we offer quality honey, quality Slovenian wines and beers, home-made pasta and pastry.