TA DOBRA VEČERJA V RESTAVRACIJI STRELEC - KAVAL GROUP

TA DOBRA VEČERJA V RESTAVRACIJI STRELEC

 

Ta dobra vecerja Mojca Mavec

Mojca Mavec se je odpravila na Ljubljanski grad v restavracijo Strelec in preverila, kaj bo skuhal Igor Jagodic, eden najboljših slovenskih chefov. 

Težko je ne pocediti kakšne sline že ob pogledu na te krožnike, kaj šele ob prebiranju menija. Čakajo vas opečena in marinirana govedina z dodatki, to pa so le nekateri: vložen, ocvrt in surov topinambur ali papeževa repica in šalotka v staranem kisu. Sledila bo slastna cvetačna jed s poširanim rumenjakom in drugimi priboljški, kot so recimo tartufi.

Za tisto najbolj osrednjo jed boste lahko izbirali med dvema. Prva možnost bo ribji file z dobrotami, kot so grahov pire, rjavo maslo, dimljena maslena emulzija z misom in drugimi podrobnostmi, s katerimi je mojster ustvaril ravnovesje okusov. Druga izbira je telečji file, na prav tako bogato izdelanem in harmoničnem krožniku s posebno prilogo – mladim krompirjem, pečenim v senu. Še sladica, ki zveni zelo preprosto, a prinaša pravo svežino po bogatem obedu. Jagodic je združil jogurt, ingver, rabarbaro, med in deteljo.


Ta dobra večerja ne bo samo ena, ampak bodo v restavracijah Kaval Group kar tri, skuhale in pojedle pa se bodo na isti dan in ob isti uri, in sicer v sredo 29. maja ob 19.00. Dober tek na "Ta dobri večerji" vam bomo zaželeli v restavraciji Angel, Evergreen in v restavraciji Strelec. Več o dogodku si preberite na povezavi s klikom TUKAJ.


vir: odprtakuhinja.delo.si

vecerja z dobrim namenom