Poroke
Catering
Večerja na ladjici - DINNER ON RIVER
- Category: DOGODKI
- Last Updated on Petek, 02 Avgust 2019 07:25
- Hits: 8481
Poletna romantična večerja na ladjici z nagrajenim chefom Mojmirjem Šiftarjem
Na edinstveni kulinarični plovbi po reki Ljubljanici prepustite svoje brbončice razvajanju izbranih jedi nagrajenemu chefu Mojmirju Šiftarju (restavracija Evergreen) ob spremljavi prvovrstnih vin in romantičnih melodij.
Na poletno kulinarično plovbo po Ljubljanici vas ponovno popeljemo v sredo, 28.avgusta 2019, zberemo se ob 19.00 na privezu Špica Caffe, Gruberjevo nabrežje. Za rezervacijo je potrebno predhodno plačilo kotizacije v vrednosti 129€ na osebo.
Vljudno vabljeni! Število je omejeno!
You are kindly invited to the most romantic dinner cruise in Ljubljana with awarded chef Mojmir Šiftar.
Enjoy a delicious dinner, accompanied by first class Slovenian wines and romantic melodies in the unique culinary sailing on Ljubljanica river. We offer you a unique opportunity to try the best selected dishes of the awarded chef Mojmir Šiftar on Wednesday 28th of August 2019 at 7 pm at Špica Caffe.
A fee of 129 € is required for reservation. Don't miss out, only a few spots left.
For more informations and reservations send us e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
________________________________________________________________________
CHEF'S MENU
Mojmir Šiftar // Mladi chef ustvarja brez handicapa
RESTAVRACIJA EVERGREEN
Kuharska filozofija:
V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojstven način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. Z uporabo čajev, kot meni najljubšo sestavino, v kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih.
Največji kuharski/gostinski uspehi:
3. mesto v polfinalnem izboru za najboljšega svetovnega mladega kuharja St. Pellegrino 2015 v Izraelu
izdaja knjige 44 odtenkov čaja
ekipno 5. mesto in 2 srebrni medalji na mednarodnem tekmovanju mladih kuharjev v Južni Koreji
2 ekipni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Luksemburgu
2 ekipni bronasti medalji na kuharski olimpijadi v Nemčiji
Najljubša sestavina: čaj
Najljubša jed: jih je preveč za naštevati
Najljubši kuharski pripomoček: krmeljev nož
Najljubša kuharska tehnika: dimljenje
Najboljši chef: Grant Achatz
Najboljša restavracija na svetu: Alinea
vir: vivi.si
Igor Jagodic // svetovljansko in grajsko Igorja Jagodica
Restavracija Strelec
Ko si je nabral medalj na prestižnih svetovnih kuharskih tekmovanj, je Igor Jagodic začel osvajati prestižne slovenske kuhinje. Grand hotel Toplice, Vila Bled, Ljubljanski grad … Vsaka nova chefovska postaja ga postavi višje v eliti najboljših slovenskih chefov. Pri Jagodicu, ki se se tika z najboljšimi sestavinami mednarodnih (francoskih) imen in najsodobnejšimi tehnikami mednarodnih (kuharskih) zvezd, se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, sušeno s pečenim, hladno s toplim. Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi, polnih podrobnosti, barv in svežine, v Strelcu na Ljubljanskem gradu zadane okuse svetovljanskih gostov, ki se ob najlepšem pogledu na Ljubljano navdušujejo nad kombinacijami sestavin, različnostjo tekstur in preciznostjo dodelave modernih jedi Igorja Jagodica.
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
November 2008, ADF Alain Ducasse Formation, Paris
Januar 2010, Noma, Rene Redzepi, Kopenhagen
Novemeber/Decemeber 2010, Schlosshotel Lerbach, Gourmet restaurant Lerbach, Nils Henkel, Bergisch Gladbach
Kuharska filozofija:
Zelo enostavno: vse, kar postrežemo, mora biti dobro! Uporaba sezonskih sestavin, čim več lokalnih sestavin. Pomemben mi je videz krožnika oziroma jedi, kot tudi igranje z različnimi teksturami (uporaba določenega živila v različnih teksturah).
Največji kuharski/gostinski uspehi:
V restavraciji Strelec: znak ljubljanske kakovosti 2015 – najbolje ocenjena restavracija in 5 sončkov v Nedelu.
Pred leti kot član nacionalne kuharske reprezentance srebrna medalja na kuharski olimpijadi (poleg ostalih medalj v tujini in na tekmovanjih doma) ter 2. mesto na tekmovanju Global chef Challenge.
Najljubša sestavina: zelenjava
Najljubša jed: jedi na žlico, na primer vampi
Najljubši kuharski pripomoček: nož
Najljubša kuharska tehnika: pečenje na odprtem ognju
Najboljši chef: trenutno Daniel Humm
Pomembnejša tekmovanja:
2. mesto na polfinalu WACS Global Chef Challenge, 2012
Zmagovalec slovenskega predizbora za WACS Global Chef Challenge, 2011
Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2010
Dve srebrni medalji na kuharski olimpijadi v Erfurtu (IKA – Culinary Olympics), 2008
Srebrna medalja, Intergastra, Stuttgart, 2008
Zlata medalja, Intergastra, Stuttgart, 2006
Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2006
vir: vivi.si
Pridržujemo si pravico do sprememb ali odpovedi dogodkov!