Lianne Project - KAVAL GROUP

Lianne Project

lianne

LIANNE je projekt treh študentov Celovškega deželnega konservatorija, kitaristke Urške Supej, vokalistke Maše But in kontrabasista Janeza Krevla, ki so ga posvetili britanski pevki in kitaristki Lianne la Havas.

MAŠA BUT

Maša But je uspešno končala šolanje iz flavte na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je začela tudi s poukom petja pri prof. Ani Bezjak. Trenutno je študentka na deželnem glasbenem konservatoriju v Celovcu pri prof. Caroline De Rooij, smer jazz petje. Sodeluje v različnih jazzovskih in pop zasedbah, v raznih projektih in se udeležuje mednarodnih workshopov pri svetovno priznanih profesorjih. 

URŠKA SUPEJ

Urška Supej je dvaindvajsetletna kitaristka iz Maribora. Svojo glasbeno pot je začela pri profesorici klasične kitare Kristini Marjanovič in nadaljevala pri profesorju Stane Hebarju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni Prvi gimnaziji Maribor je začela obiskovati program jazz kitare Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Urška redno sodeluje z različnimi jazz in pop zasedbami ter se izobražuje na mednarodnih delavnicah.

JANEZ KREVEL

Janez Krevel je kontrabas spoznal pri šestnajstih letih na GŠ v Celju. Nato je dve leti obiskal KGBL in Akademijo za glasbo, prav tako dve leti. Vse več ga je zanimala džez glasba, zato je leta 2016 svoj študij nadaljeval na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Trenutno študira tako klasiko kot džez, v razredu prof. Andre-e Gehring in prof. Ulricha Langhtalerja. Igra v najrazličnejših zasedbah od klasike do džeza. Trenutno muzicira s triom Andreja Topliška, ki koncertira doma in po Evropi. Od leta 2016 tudi poučuje. Njegov največji pedagoški uspeh je sprejetje njegovega učenca na KGBL smer džez kontrabas. Uspehe pa žanje tudi kot dirigent, saj je leta 2016 v Lendavi s tamburaškim orkestrom Petrovi tamburaši zmagal na Državnem srečanju tamburašev in mandolinistov Slovenije.

https://m.youtube.com/watch?v=9HUV5a7MgS4

https://m.youtube.com/watch?v=zBHiYj4_usA

**********************************

V čertek, 25.07.2019 ob 20.uri

ŠPICA CAFFE

 

Vstop na kavalove dogodke je brezplačen


 Pridržujemo si pravico do sprememb ali odpovedi dogodkov!