Jesenski teden restavracij - KAVAL GROUP

Jesenski teden restavracij

jesenskitedenrestavracija

Rezervacije za jesenski Teden Restavracij so odprte! Rezervacije sprejemamo do zapolnitve kapacitet, zato nikar (pre)dolgo ne odlašajte.

Jesenski Teden restavracij - 11. do 20. OKTOBER 2019

Restavracija Evergreen
Smlednik 200

           teden restavracij evergreen

Še bolj ambiciozno

Skozi okna so Kamniške Alpe in skrbno negovani ”greeni”, v debelih foteljih požirek po zadnji luknji, sredi prostorne brunarice je velika steklena vinska omara, svetloba je dovolj pritajena, da ne moti razgleda, velika jedilnica pa je bolj polna od restavracije sredi mesta.

Evergreen ima novega chefa! Mojmir Šiftar je nazadnje kranjskogorskemu Skipassu prikuhal kar tri srčke. Na podlagi ”nekaj Toskane, malo Provanse, vonja Mediterana in nostalgije slovenske domače kuhinje” so z novim, mladim, avantgardnim chefom, ki se je še kot ”mladinec” kuharsko-tekmovalno izkazal tudi mednarodno, pod Šmarno goro Kavalovci zastavili (še) bolj ambiciozno. Torej, ne le na klubski sendvič in ne le na golf, v Evergreen je zdaj potrebno na izlet tudi zaradi preverjanja ustvarjalnosti ljubljanske chefovske scene. vir [www.vivi.si]

MENU 

Restavraciji Evergreen | rezervacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., +386 (0) 41 366 249

 

Mojmir Šiftar
chef Mojmir Šiftar

Jedi Mojmira Šiftarja izražajo barve, vonje, okuse in arome na svojstven način ter odsevajo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost mladega chefa.

Lokalni ponudniki

Oljčno olje: Lisjak, Koper

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (0)41 366 249

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 12. do 22. ure

Kaval Group

 

 

Restavracija Element
Šlandrova 4b | Ljubljana - Črnuče

           Teden restavracij Element

Zakaj in zato v Trzinu

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil … Toda, ko odhajaš, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in marsikje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino. Element ne diši po menzi!

Restavracija v poslovni coni v Črnučah, v pravih teksturah, tonih in slogih, s pravimi gosti in pravimi lestenci, ob dolgo usnjeno steno vabi poslovne goste z obvoznice, da v njej opravijo vse to, kar bi sicer v pisarni, a tajnica nima štedilnika, avtomat za kavo pa ne briških buteljk.

vir [www.vivi.si]

MENU 

Restavraciji Evergreen | rezervacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., +386 (0) 41 366 249

Lokalni ponudniki

Sveže ribe: Unimar, Koper

Meso: Kmetijska zadruga Metlika, Metlika

Mikrozelenje: Mikrozelenje Šebenik, Borovnica

Čokolada: Žito, Ljubljana

Kranjska klobasa: Mesarstvo Blatnik, Lavrica

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (31) 354 459

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 11. do 22. ure
nedelja zaprto

Kaval Group

 

 

Restavracija Strelec

Ljubljanski grad - Grajska planota 1

           Teden restavracij strelec

Zgodbe iz stolpa strelcev

Za izlet med svetovljanske kuharske trike in sestavine pojočih imen razgledanega kuharskega chefa, ki se tika z najboljšimi sestavinami in dovršeno obvlada najsodobnejše kuharske tehnike, je potrebno le z vzpenjačo na Grad. Ljubljana, ki jo polno urbanih turistov z vsega sveta na obeh bregovih Ljubljanice, oživljene in osvetljene pod njenimi starimi mostovi, prav beseda svetovljansko najboljše opiše, si takšnega Strelca nad svojimi strehami tudi zasluži. Vrhunska restavracija za najlepši pogled na – kot hvali župan – najlepše mesto.

Chef Igor Jagodic ima rad dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradi kombinacije okusov, ki se ne omejujejo s tradicijo, temveč se zgledujejo po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov. Visoka kuhinja visoko nad mestom.

Tudi prostor naredi vtis. Okrogla oblika, čudovit pogled na Ljubljano skozi okenske line, okrogle stopnice, počasno dvigalo, dolg spust do posvečenega prostora, pogled skozi tla v vinoteko, poletje na grajskem obzidju, stenske poslikave v Stolpu strelcev (Boris Kobe in Marij Pregelj), posebej izdelane mize in stoli iz najbolj finega lesa in chef, ki si je pred tem na Bledu (Grand hotel Toplice, Vila Bled) naredil ime in ugled enega najboljših slovenskih kuharjev.

Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture, ki pozna sodobne tehnike in kombinira oblike ter elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ”slaščičarske” miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Njegove jedi se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja ves čas prepoznavno enak. Kot v tartarju Piranskega brancina, ki je značilna chefova jed. Prepoznavna po krožniku in postavitvi na njem, po kombinaciji sestavin, različnosti tekstur in v preciznosti dodelave, ki ne priznava površnosti ali bližnjic. Odlično je, ker/ko se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z mazavim, sušeno s pečenim, hladno s toplim … Za Igorjeve kombinacije si je potrebno vzeti čas, najprej chef z ekipo v kuhinji, nato gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi. vir [www.vivi.si]

 

RAZPRODANO!

MENU 

Igor Jagodic
chef Igor Jagodic

Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi Igorja Jagodica, polnih podrobnosti, barv in svežine. Pri Jagodicu se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, okroglo z marljivim, sušeno s pečenim, hladno s toplim.

Odpiralni čas

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure
nedelja in prazniki - zaprto

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kaval Group